Thoughts

a bit longer than brief

Classic & Modern

I always aim to create something which is perfect in many ways. For this, many times professions, materials, methods have to be mixed. Of course just in the perfect ratio. I think a lot outside of the box and encourage you to do the same, when you ask for your dream piece.

Besides my traditional Hungarian folk leather education, I spice your order with my already and continously earned experiences coming from many other fields than leatherwork.

Like a good chef. I am able to identify what kind of spices you consist of and what kind of food you want to have. It can happen that it is classic with folk elements but it can also happen that it is extremely modern and minimalist. Might be a great mix of some of the above.

Keeping in mind function, look for you eyes & durability, I am using such techniques, materials that are fitting your order the best.

Seek - Find - Solve

One does not really learn the profession at school. Altough I also have a profession (Hungarian Folk Leather crafts), I started to study and work quite early at a leather workshop while still studyin at school. This was Monika Frankl’s workshop, who’s name is very well known in the Hungarian film industry. There we made costumes, props for series, movies, plays.

Sometimes I visit workshops of the same and also different professions. I always keep an eye on what new things are being born. Because altough leather crafts is an age-old profession, there is aways something new.

Since I am interested at what I am doing and I am always keen on learning about new, you can be sure that my continoisly refreshed knowledge will be used when I am making your dream piece.

Hagyomány, bőrművesség, de nem úgy, ahogy elsőre gondolod

 

A bőrművesség olyan, mint zenében a klasszikus zene. A bőrdíszművesség pedig olyan, mint a könnyűzene. Mindegyiknek meg van a maga szépsége, de kimagaslóan tud az könnyűzenében alkotni, akinek megvannak a klasszikus alapjai.

Te az elkészült tárgyadnál érezheted ezt. Mint egy kiváló stílusú zenész zenéjét nehéz szavakkal elmesélni, úgy ezt is. Csak egyszerűen látod, hallod, érzed, hogy ez más, mint a többi. Minden a helyén van. Durva ahol az kell. Lágy, ahol arra van szükség. De minden esetben az esetre szabott arany közepet képviseli.

Mi az az esetre szabott? Az, amikor a te álmoddal foglalkozunk. Egy késtokkal, ami pont úgy esik kézre, pont úgy nyílik, pont úgy csúszik benne helyére a kés és pont annyira olyan, mint amennyire te szeretnéd.

Egy táskával, amit úgy készítünk, hogy a borongós téli napokon is üde, vidító színfolt legyen az életedben, miközben úgy, és az fér el benne, amire Neked van szükséged.

A bőrművesség míves. A bőrdíszművesség divatkövető. A bőrművesség végletekig kidolgozott. A bőrdíszművesség sokszor mainstream. A bőrművesség lassú. A bőrdíszművesség halad.

Mindegyinek meg van a maga előnye, és hátránya.  Mint az élet oly sok területén, itt is az átmenetet képviselem. Egy kicsi ebből, egy kicsi abból. De mindenből csak a legjobb, leghasznosabb dolgokat összegyűjtve, és tovább fejlesztve.

Különleges álmok megvalósítása

Egy folyamat, mi rólad szól. Először is kitalálod, hogy mit szeretnél. Tudom, ez most triviálisnak tűnhet, de hidd el, olyan kérdéseket fogok feltenni, amire nem számítasz, és azt fogod érezni, hogy a manóba, nem is tudtam, hogy ilyen alaposan, ilyen részletességgel is lehet ezt csinálni!

Menetközben az szokott kiderülni, hogy van, akinek nagyon pontos elképzelése van, mit szeretne, van akinek nem. Ne aggódj, segítek megfejteni Téged. Hogy a végeredmény olyan legyen, amire TÉNYLEG minden alkalommal szívderítő ránézni, használni. Amire ha valaki alaposan ismer téged, azt mondja: “nahát ez tényleg nagyon Te vagy”.

Bár nem ismerlek, munkám során azon munkálkodom, hogy megismerjelek. Általában elég jól megérzem, hogy kinek milyen a lelkivilága, de természetesen a kérdéseim azt segítik, hogy ezt alátámasszam.

Minden egyedileg készül. Te rád szabva, nem is gondolod milyen alaposan.

Kifejezetten NEM készítek olyat, amit a boltban is meg tudsz venni. Hidd el, neked sem érné meg. Ugyanis itt nem sorozatgyártás folyik.

Minden egyedileg készül. Te rád szabva, nem is gondolod milyen alaposan. Ezt máshol nem kapod meg.

Ebben az a jó, hogy teljes mértékben személyre szabható az, amit kérsz. Nem előre kitalált sablonokkal dolgozom, amiket egy kicsit átalakítok itt-ott és máris kijelentem róla, hogy egyedi és megismételhetetlen, hanem itt tényleg nulláról indulunk és kikerekítünk egy teljesen rád szabott tárgyat végül.

Megálmodtál valami különlegeset? – Írd meg itt!

Minél lényegretörőbben írd meg elképzelésed. Van, hogy a kevesebb több.

Share This